Over de praktijk

Fysiotherapie Adams

In de praktijk van Fysiotherapie Adams in Alkmaar kunt u terecht voor professionele behandeling van uw lichamelijke klachten.

Wij zijn gespecaliseerd in sportfysiotherapie, manuele therapie en revalidatie na heup- of knieoperaties.

Joost Adams

Fysiotherapeut sinds 1988 en Master in de Manuele Therapie, methode Marsman en SOMT; Echografist (specialisaties heup-knie enkel en schouder). Advanced Clinical Practioner en CRAFTA therapeut.

Aangesloten bij netwerk Rug-netwerk BNW

De patiënten die ik behandel zijn voornamelijk mensen met nek; of combinatie nek, hoofdpijn, kaakpijn, oorpijn; lage rugklachten met SI betrokkenheid. Daarnaast ligt mijn passie bij manuele therapie in combinatie met sport en voer ik dynamische fietsanalyses uit. Na een gedegen onderzoek zorgen we samen (u en ik) voor het behandelplan wat het beste bij u past! Een andere liefhebberij in de praktijk is het maken van podcasts.

joost@fysiotherapieadams.nl

Jos van Geffen

Sinds 2005 werkzaam als fysiotherapeut daarnaast is hij Master in de Manuele Therapie methode SOMT en Master in de Sportfysiotherapie.

Aangesloten bij Netwerk sport BNW, FC Kruisband, Netwerk knie en heup BNW

Jos is als kartrekker betrokken bij het netwerk sport van BNW. Inmiddels al uitgegroeid tot de specialist van knieklachten en revalidatie na knieoperaties in de kop van Noord Holland. Denk hierbij bij revalidatie na voorste kruisband letsel of kniebandletsel. Omdat ik zelf een enorme sportliefhebber ben heb ik de meeste affiniteit bij het behandelen van sport gerelateerde klachten, al dan niet in combinatie met manuele therapie. Daarnaast ben ik samen met Chris en Devano onderdeel van de kniegroep. De mensen die ik voornamelijk behandel zijn sporters en revalidanten waarbij een orthopedische ingreep is uitgevoerd aan de knie.

jos@fysiotherapieadams.nl

Robin Schilder

Fysiotherapeut sinds 2013, Master of science Manueel therapeut sinds 2018 afgerond.

Aangesloten bij netwerk-rug van BNW

Ik ben gericht op wervelkolom gerelateerde problematieken en met name lage rugklachten. Samen met Joost onderdeel van de manuele therapie groep en maken we behandelconcepten op het gebied van lage rugklachten en nekklachten.

robin@fysiotherapieadams.nl

Devano Pieter

Fysiotherapeut sinds 2019 en sinds 2021 Master manueel therapeut i.o. aan de SOMT.

Aangesloten bij het netwerk knie en heup. Stagebegeleider HVA afdeling Fysiotherapie

Devano werkt veel met sporters en is vaak op het voetbalveld te vinden. Voorheen was Devano verantwoordelijk voor de jeugd van VV Alkmaar, de rugby en voetbalacademie van Alkmaar. Sinds 2022 is Devano verantwoordelijk voor het eerste en het belofte elftal van VV Alkmaar. De mensen die ik voornamelijk behandel zijn sporters en revalidanten waarbij een orthopedische ingreep is uitgevoerd aan de knie. Hierbij met als doel de revalidant zo fysiek weer klaar te stomen voor zijn sportieve doelen. Ben meestal in een later stadium van de revalidatie betrokken als de revalidant in de fase “return to play” zit en verzorg ik veld trainingen. Een andere specialisatie is peesklachten.

devano@fysiotherapieadams.nl

Chris Koop

Fysiotherapeut sinds 2021 en werkzaam bij fysiotherapie Adams sinds juli 2021. Aangesloten bij het netwerk knie en heup.

Daarnaast heeft Chris voor het studeren van fysiotherapie Sport en Bewegen gestudeerd met als uitstroom Personal Training. Met een grote interesse in sportblessures aan de onderste extremiteit. Daarnaast is Chris samen met Jos en Devano onderdeel van de kniegroep. De mensen die ik voornamelijk behandel zijn sporters en revalidanten waarbij een orthopedische ingreep is uitgevoerd aan de knie. Hierbij met als doel de revalidant zo fysiek weer klaar te stomen voor zijn sportieve doelen.

chris@fysiotherapieadams.nl

Geralde van den Akker

Inrichting, receptie, administratie en werkzaam vanaf 1998 bij Fysiotherapie Adams.
De inrichting van de praktijk komt van mijn hand.
Ik zorg ervoor dat U in een gezellige en schone praktijk wordt behandeld.

U kunt mij ook achter de receptie aantreffen waar ik de agenda's van de therapeuten beheer.
Verder regel ik samen met mijn collega's de administratie van de praktijk.
Naast het werk in de praktijk ben ik ook yogadocente.

receptie@fysiotherapieadams.nl

Jolanda Soliani

Is onze rots in de branding van de receptie. Met haar gastvrijheid heet zij u van harte welkom in onze praktijk. U kunt bij haar terecht voor het maken of verplaatsen van een afspraak. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor alle agenda’s en draagt ze haar steentje bij met betrekking tot de declaraties. Met een glimlach en een goede kop koffie zal Jolanda ervoor zorgen dat iedereen zich meer dan welkom voelt.

receptie@fysiotherapieadams.nl

Renate Loo

Ik doe de boekhouding en administratie. Back office. U zult mij niet vaak zien, of ik moet inspringen voor Jolanda en of Geralde. Ik verzorg de declaraties en probeer eventuele problemen met uw zorgverzekeraar op te lossen.

Samen met Geralde en Jolanda verzorgen we de front en back office van de praktijk.

info@fysiotherapieadams.nl

Lorenzo Busselman

Sinds 2015 werkzaam als fysiotherapeut, in 2020 de Master of Science in Manueel Therapie (Methode SOMT) afgerond. Daarnaast gecertificeerd McKenzie A therapeut (2022) en sinds februari 2023 gestart bij Adams.

Aangesloten bij het Kenniscentrum Duizeligheid (Apeldoorn), Artrose Netwerk BNW en Stage begeleider SOMT studenten fysiotherapie.

Samen met Joost, Jos, Robin en Devano maak ik onderdeel uit van het team manueeltherapeuten. Hierbij richt ik mijn aandacht vooral op wervelkolom gerelateerde klachten, duizeligheid en orthopedische klachten.

lorenzo@fysiotherapieadams.nl

Niels Apeldoorn

Fysiotherapeut sinds 2021 en werkzaam bij fysiotherapie Adams sinds november 2022. Gespecialiseerd in lies en heup problematiek.

Niels is een gedreven fysiotherapeut met passie voor sport. Crossfit en powerliften zijn de twee sporten waar hij veel affiniteit mee heeft. Naast het beoefenen van deze sporten vind hij het ook interessant om deze doelgroep te revalideren maar ook te helpen in de krachttraining. Niels staat daarin klaar om samen je doelen te bereiken.
Daarnaast sluit Niels zich aan bij de revalidatie van sporters en revalidanten na een orthopedische ingreep samen met Jos, Chris en Deveno. Hij zal voornamelijk actief zijn in het eerste gedeelte van de revalidatie waarbij krachttraining doormiddel van de juiste motorische patronen een essentieel onderdeel is.

niels@fysiotherapieadams.nl